My first day @ school - Reisverslag uit San Diego, Verenigde Staten van Denise Ekelmans - WaarBenJij.nu My first day @ school - Reisverslag uit San Diego, Verenigde Staten van Denise Ekelmans - WaarBenJij.nu

My first day @ school

Door: niessy

Blijf op de hoogte en volg Denise

20 Januari 2010 | Verenigde Staten, San Diego

Hello!

How's life there? Bedankt voor al jullie berichtjes, erg leuk!
Hier is het echt super leuk! Ik zal jullie even vertellen wat ik allemaal gedaan heb mijn eerste dagen hier.
Zondagavond nadat ik mijn verslag geplaatst had ben ik opzoek gegaan naar wat eten. Ik heb een stuk pizza gehaald in Little Italy. Dit is een straat 2 minuten lopen van mijn verblijf en hier zijn een heleboel restaurantjes. Hierna heb ik nog wat gelezen en tv gekeken en rond 21.00 ben ik gaan slapen, want ik kon mijn ogen echt niet meer open houden.
Na die nacht een aantal keer wakker te zijn geworden kon ik om 06.45 echt niet meer in slaap komen en ben ik gaan internetten in bed. Ik heb dus niet echt veel last gehad van een jatleg.
Omdat ik nog helemaal geen eten op mijn kamer had ben ik rond 9 uur gaan ontbijten in café Italy. Dat was echt heel gezellig. Het was er heel druk, veel mensen die daar gingen ontbijten, maar ook een hoop mensen die alleen een koffie to go halen. Met een gevuld buikje met een met mijn plattegrond opzoek gegaan naar de supermarkt. Deze supermarkt (Ralphs) was ongeveer 15 minuten lopen, wat erg leuk was want zo kon ik meteen wat van San Diego zien.
Om 13.00 moest ik op school zijn. De school kon ik ook makkelijk vinden en dat is ongeveer 20 minuten lopen. Ik zat in een klasje met 1 meisje uit Brazilie, een jongen uit Zwitserland, een vrouw uit Italie en een meisje uit Zuid-Korea. We hebben een mondelinge en een schriftelijke test gemaakt.
De school is best klein en er zijn leerlingen uit allemaal verschillende landen. Ik ben nog geen andere Nederlanders tegen gekomen, maar dat geeft niet. Het is wel leuk om de hele dag engels te moeten spreken en het is natuurlijk erg goed! Toen we de school uitliepen was het ontzettend hard aan het regenen. Denk je naar San Diego te gaan omdat het daar altijd rond de 25 graden en zon is, nou dat is nu dus niet het geval. Het had hier al sinds juni niet meer geregend en gisteren was er dus een storm. De straten hier zijn niet gewend aan regen en sommige stonden ook helemaal blank. Omdat het regende ben ik met Jan (uit Zwitserland) en Bruna (uit Brazilie) naar de shoppingmall geweest. Hier hebben we even wat winkels bekeken en wat gedronken. Bruna verblijft bij een gastgezin en Jan zit net als ik in Vantaggio. Toen ik terug was in mijn kamer waren mijn kleren echt mega doorweekt. Ik moest ze gewoon uitwringen. Ik heb even een douche gepakt en daarna ben ik met Jan gaan eten in Little Italy. Ik had 2 voorgerechten besteld, maar zelfs dat was te veel. Weet ik dat ook weer voor de volgende keer.
Vandaag moesten we om half 9 op school zijn en gelukkig was het vanmorgen droog. Onderweg naar school zijn we langs een supermarktje gelopen en daar heb ik een thee gehaald. Dus ik liep lekker over straat met mijn theetje, voelde me net een echte Amerikaanse. :) Op school kregen we onze testuitslag, ik had 83% goed en zit in level 9.
Ik heb in mijn klas 1 meisje uit Turkije, een jongen en 2 meisjes uit Zuid-Korea en een jongen en een meisje uit Zwitserland. Mijn lerares heet Andrea en ze is heel aardig en grappig. De les was leuk, we hebben spelletjes in het engels gedaan en ook wat grammatica behandeld. Verder heb ik ook al meteen huiswerk gekregen.
Na de les ben ik weer met Jan en Bruna naar de shoppingmall gegaan. Het was namelijk weer aan het regenen!! :( Dus we zijn films gaan uitzoeken zodat we deze kunnen kijken op onze laptops, maar helaas blijkt dat de laptop die ik meegenomen heb geen films kan afspelen, jammer! Ook heb een paar warme schoenen gekocht aangezien ik bijna alleen maar zomerschoentjes had mee genomen. Nu ben ik even aan het relaxen op mijn kamer en vanavond ga ik met de 2 zwitsers uit mijn klas en nog wat vrienden van hun (zij verblijven ook allemaal in Vantaggio) ergens taco's eten, want in San Diego zijn op dinsdag alle taco's maar 2 dollar.

We keep in touch! XOXO

• 20 Januari 2010 - 08:13

Eva:

Hee Denies,
    Dat klinkt allemaal leuk zeg. Behalve de regen dan ;-). Jij gaat daar vast en zeker een hele toffe tijd beleven.
    Succes en veel plezier met alles.
    xx Eef

• 20 Januari 2010 - 08:14

Debby De Lijster:

Haha hier is het lekker droog:P
    meid ik lees het al het is volgens mij erg gezellig met jan en bruno
    de 3 musketiers!!

• 20 Januari 2010 - 08:46

Sanne:

Zo leuk om te lezen! Heerlijk zo'n leventje! Ik ben zwaar jaloers op je hihi :)
    succes verder en ik lees het wel weer! X

• 20 Januari 2010 - 08:50

Liesbeth:

Hey Denise! Afgezien van de regen volgens mij een goede start van je tijd in de States :) Heeeel veel plezier daar, geniet ervan en als je terug bent moeten we echt even een date met Mo plannen! xx

• 20 Januari 2010 - 12:34

Mama:

net je stukje gelezen leuk dat je het naar je zin heb jammer van de regen.nog veel plezier ik ga straks werken. xxx

• 20 Januari 2010 - 17:51

Dorine:

Heee!
    Leuk om te horen dat je het naar je zin hebt. Alleen jammer van de regen, maar zo is het niet altijd hier hoor! ;)
    Als je een keer iets wilt afspreken stuur maar een berichtje.:)

• 20 Januari 2010 - 18:28

Samantha:

Haajjj leuk om je verhalen te lezen! Geniet ervan zou ik zeggen! xxxx

• 20 Januari 2010 - 18:37

Cynthia:

haaay meis!
    klinkt allemaal heel erg leuk!
    hoop dat het niet meer zo hard gaat regenen:P geniet ervan he !
    (K)kusss

• 20 Januari 2010 - 18:58

Jos En Sylvia:

nou voor het weer hoeven we er ook niet heen lezen we, en eet niet te veel want je moet tegenwoordig dubbel betalen in het vliegtuig, en wat een geniaal is dat die Wessel he? leuk verhaal weer hoor groetjes

• 20 Januari 2010 - 21:22

Marjolein:

Hee meid
    Hoe is het met je?
    wat leuk om te lezen die verhalen!!
    heel veel plezier nog en succes met school!!
    xx Mar

• 22 Januari 2010 - 13:45

Sanne:

heej denies,
    leuk om te lezen. Netjes hoor van je testen! Is het een beetje gezellig met die mensen in je klas? Wel kut dat het regent...:(.Heel veel succes en plezier nog... en blijf je volgen hoor..:)
    dikke kus

• 22 Januari 2010 - 17:18

Kim:

Hee chick,

Grappig om je verhaaltjes te lezen. Is het inmiddels al mooi weer.. Haha hoop het voor je. Had je nu maar alle dvd boxen van gaby meegenomen he ;-)
    Ach, je kan altijd nog een zonnebankie pakken toch.
    Nou veel plezier nog en ik houd je in de gaten!

xxx Kim